top of page

Як стати донором плазми крові?



Сьогодні за ініціативи профспілкової організації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся просвітницький захід на тему "Як стати донором плазми крові?". Лектором була Алла ЛЕВІТОВА, Pr-менеджер ТОВ "Дніпропетровський обласний центр заготівлі та переробки плазми "ДНІПРО-ПЛАЗМА".


Донорство крові - важлива і потрібна справа, а донорство плазми - ще й корисне для здоров'я людини. Воно сприяє очищенню крові від токсинів, позитивно впливає на стан шкіри, слугує профілактикою інфарктів, інсультів, сезонних алергій, тренує імунну та кровотворну систему організму.


Сьогодні з плазми крові виготовляють передові фармацевтичні препарати для лікування онкохворих, важкохворих на ковідну пневмонію, пацієнтів після важких операцій, важкопоранених і хворих військовослужбовців Збройних Сил України. Зокрема, високоефективними є такі препарати як "Біовен" та "Альбувен". Центр "ДНІПРО-ПЛАЗМА", який має вісім філіалів на території України, виготовляє ліки з плазми крові для потреб населення та наших воїнів на передовій.


Кожен, хто не має протипоказань, може стати донором плазми крові. При донації можна отримати для себе безкоштовне дослідження клінічного аналізу крові, аналізу на ВІЛ, гепатити В та С, консультацію лікаря-терапевта, додаткові вихідні дні відповідно до законодавства України.


Загалом ліки з плазми крові - потужна зброя, яка рятує життя! Закликаємо кожного попіклуватися про своє здоров'я та зробити суспільно-корисну справу - стати донором плазми крові!



377 переглядів

Comments


bottom of page