top of page

Підведення підсумків роботи за 2023 рік

27 грудня 2023 року відбулася чергова конференція Об'єднаної профспілкової організації працівників освіти і науки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, на якій делегати профспілкових організацій структурних підрозділів університету заслухали звіт голови профспілкового комітету про роботу за 2023 рік.



Основними напрямками роботи профспілкової організації за звітний період були такі:

-    фінансово-господарська діяльність;

-    захист соціально-економічних і трудових прав працівників університету;

-    культурно-масова та спортивна робота;

-    оздоровлення членів Профспілки та їхніх дітей;

-    охорона праці;

-    матеріальна підтримка членів Профспілки.



Станом 01 грудня 2023 року були такі надходження коштів до бюджету профспілкової організації: 1463591,90 грн – членські профспілкові внески, з них 1222346,74 грн – членські профспілкові внески працівників, 241245,16 грн – членські профспілкові внески здобувачів вищої освіти. Через недофінансування університету в 2023 році зменшилися також відрахування членських профспілкових внесків приблизно на 20 відсотків. Під час звіту голова профспілкової організації Євгеній СНІДА зазначив, що попри це профспілкова організація повністю виконала всі взяті на себе фінансові зобов'язання.



Одним з головних напрямків профспілкової роботи в 2023 році був захист соціально-економічних і трудових прав членів Профспілки, який профспілкова організація здійснювала через свої виборні органи – профспілковий комітет і президію. Упродовж літа 2023 року профспілковий комітет організував роботу комісії із внесення змін та доповнень до Колективного договору. У вересні 2023 року на конференції трудового колективу університету з ініціативи профспілкового комітету та підтримки ректора схвалили зміни до Колективного договору – розширили перелік професій і посад працівників, які мають право на відпустку за ненормований робочий день тривалістю 7 календарних днів; установили фіксований розмір матеріальної допомоги працівникам університету на поховання рідних – 12000,00 грн для всіх категорій працівників; підвищили з 35 до 40 відсотків доплату за кожну годину роботи в нічний час (з 22:00 до 06:00) для працівників, які працюють змінно; додали положення про протидію мобінгу, босінгу тощо.



У 2023 році члени профспілкового комітету підтримали проведення шахового турніру на базі Палацу студентів університету, взяли участь в організації посвяти в студенти та інтелектуальної гри "Ерудит", разом із працівниками Палацу студентів провели новорічну дитячу виставу "Різдвяний дзвоник ельфів".



У жовтні та грудні 2023 року члени профспілкового комітету разом із викладачами кафедри фізичного виховання та спорту організували й провели змагання з настільного тенісу серед членів Профспілки - працівників і здобувачів вищої освіти університету.


Важливим напрямком роботи профспілкової організації було оздоровлення членів Профспілки. У цьому році базами для оздоровлення членів Профспілки та їхніх дітей були санаторії "Курорт "Орлівщина", "Оріана-Трускавець", "Дніпро" та "Кришталевий палац".



Спільними зусиллями керівництва університету й профспілкового комітету вдалося виконати всі заплановані заходи з охорони праці. Крім цього, з ініціативи профспілкового комітету й за підтримки ректора університету прибиральникам службових приміщень гуртожитків і навчальних корпусів установили доплату в розмірі 10 відсотків до посадового окладу за використання в роботі дезінфікувальних засобів і прибирання туалетів.



Особливу увагу в профспілковій організації приділяли матеріальній підтримці членів Профспілки. Станом на 25 грудня 2023 року видатки на матеріальну підтримку членів Профспілки становлять 523700,00 грн, з них 65500,00 грн – матеріальна допомога членам Профспілки, постраждалим від збройної агресії. Наразі профспілкові виплати отримали 244 члени Профспілки - працівники й здобувачі вищої освіти університету, Жовтоводського промислового фахового коледжу та Ліцею інформаційних технологій.



Із повним текстом звіту профспілкової організації можна ознайомитися за цим посиланням.

204 перегляди
bottom of page